Бібліотека сучасних аудіокниг » Блог » Українські письменники – про російську агресію

Блог на тему - "Українські письменники – про російську агресію"

560
0
04.08.22
Українські письменники – про російську агресію - 1-ша Бібліотека Аудіокниг Українською Мовою Безкоштовно

0
0
00

В нашій українській бібліотеці можна безкоштовно читати Блог "Українські письменники – про російську агресію" українською мовою. Бібліотека дає можливість слухати аудіокниги онлайн українською повні видання на будь-якому гаджеті (мобільному телефоні або десктопі) на нашому сайті аудіокниг UkrainianAudioBooks.com.
Блог українською мовою - «Українські письменники – про російську агресію» ви можете читати онлайн безкоштовно на UkrainianAudioBooks.com.
Поділитися статтею Блога "Українські письменники – про російську агресію" в соціальних мережах: 

Військовий конфлікт, що довгих вісім років тлів на сході нашої країни, за цей час став майже звичним ділом, невід’ємної частиною повсякденного життя. Сьогодні все інакше, адже війна – поруч. Навіть, якщо поряд не стріляють, у сусідній будинок не «прилітає», а ваша родина немає необхідності, почувши сирену, мчати в найближче укриття.

Українські письменники – про російську агресію

Сучасні Аудіокниги українською мовою Українські письменники безкоштовно на сайті ukrainianaudiobooks.com

У скрутні часи надзвичайно цікавою є реакція письменників, наших улюблених прозаїків та поетів на ситуацію в країні та світі, на наші, тепер уже далеко не мирні будні, на все, що відбувається навколо нас – і в суспільстві, і в душі кожного українця.

Звичайно, минуло не так багато часу, але ті, хто не міг стояти осторонь, уже чітко та однозначно заявили про свою позицію. А зробити це можна по-різному. Ось у квітні прийшла сумна звістка з передової: на Луганщині загинув поет, прозаїк, громадський діяч Юрій Руф, що у березні вирушив добровольцем на фронт, бо просто не міг залишатися у ролі стороннього спостерігача.

А ось харків’янин Сергій Жадан, який за версією польського видання «Gazeta Wyborcza» став людиною року, залишився у рідному місті. На його думку, місто, яке щодня зазнає обстрілів ворожої артилерії, змінилося не лише візуально. Адже зростає політична свідомість його жителів. А ще – потреба спілкуватись українською – навіть серед тих, завжди говорив та думав виключно російською.

Взагалі такі зміни у нашій свідомості неодмінно стануть предметом дослідження для вчених майбутнього. Український письменник Андрій Курков з тривогою відзначає, що діти, які прийдуть до школи наступного року, вірогідніше за все, навідріз відмовлятимуться від вивчення творів російських письменників та російської мови. Сумно? Страшно? Залишається сподіватись, що з часом ми зможемо відмежовувати твори геніальних письменників від взагалі «всього російського». Але, здається, це буде не так швидко…

Мова та аудіокниги

Сучасні Аудіокниги українською мовою Кров кажана безкоштовно на сайті ukrainianaudiobooks.com

Зауважимо, що твори українських письменників, які розкривають суть подій навколо України, політичні та суспільні зміни – надзвичайно цікаві та актуальні сьогодні. На думку відомого українського письменника Василя Шкляра, який добре знайомий українському читачеві по книгам «Тінь сови», «Елементал», «Кров кажана», наймогутнішою зброєю українців була та залишається їхня мова, яка, ніби надійний щит, захищає від будь-якого агресора.

І з цією думкою важко не погодитись! Адже саме краса та самобутність нашої мови містить той самий сакральний код, що дозволяє краще зрозуміти душу народу, дає йому силу та наснагу в боротьбі, надихає на подвиги та нові здобуття. Сьогодні спілкування українською стає справжнім трендом – навіть там, де вона, зазвичай, звучала не досить часто.

Найкращі аудіокнижки українською мовою бібліотека безкоштовно на сайті ukrainianaudiobooks.com

Звичайно, якщо ви мешкаєте у Львові, Луцьку, Тернополі або Полтаві, з мовою, у вас, вірогідніше за все, жодних проблем, адже ви не лише вільно пишете, читаєте та розумієте українську. А от жителям східних та південних областей в цьому відношенні значно складніше, особливо з навичками усного спілкування. Дефіцит словникового запасу, іноді неправильні наголоси чи неточність вжитих слів, недосконала побудова речень – все це може стати перешкодою, аби вільно спілкуватися українською. Чи можна подолати проблему?

Звичайно, сьогодні існує безліч інтернет ресурсів, що викладають досить цікаві матеріали про типові помилки, на які ми часто не звертаємо уваги, пояснюють походження слів, правила їх вживання. Але, звісно, цього недостатньо. Поповнити словниковий запас, ненав’язливо навчити правильній вимові вам допоможуть аудіокнижки українською – адже в нашій бібліотеці ви можете слухати їх онлайн, у повному обсязі та безкоштовно!

Що послухати?

Аудіокниги українською мовою безкоштовно на сайті ukrainianaudiobooks.com

Звичайно, кожна людина обирає свій власний спосіб долати велетенський стрес, непрості зміни та навіть банальні побутові складнощі, що принесла війна. Комусь простіше час від часу радикально відсторонюватись від теми, «перемикати» свідомість. В такому випадку пропонуємо послухати аудіокнижки за кращими творами української літературної класики – безсмертну поезію Тараса Шевченка, Лесі Українки, Івана Франка, Миколи Гоголя, видатні романи та новели І. Нечуя-Левицького, Ольги Кобилянської.

Найкращі аудіокнижки українською мовою Переддень життя безкоштовно на сайті ukrainianaudiobooks.com

Але якщо тема війни не полишає ваших думок, пропонуємо до вашої уваги нову книжку Лесі Шиденко «Переддень життя» - щиру, надзвичайно гостру та пронизливу розповідь про війну, відображення жіночого погляду на наше життя, в якій є все – і кохання, і сміх, і дружба, і смуток. А ось аудіокнига за повістю «Чорне сонце» Василя Шкляра поверне вас до нещодавніх подій на Донбасі. Ви побачити бойові дії очами бійця полку «Азов» - простого хлопця, справжнього патріота, що замислюється над долею рідної країни. На сайті ви знайдете ще багато аудіо книжок автора – тож обирайте саме те, що для вас найцікавіше!

Сучасні Аудіокниги українською мовою Колгосп тварин безкоштовно на сайті ukrainianaudiobooks.com

Бажаєте чогось звичного, цікавого, захоплюючого – та водночас філософського? Прослухайте у досконалому перекладі та чудовому виконанні незабутній та завжди актуальний роман «451° за Фаренгейтом» Рея Бредбері, дотепні та мудрі оповідання Кузьми Скрябіна у авторському виконанні або «Колгосп тварин» Джорджа Орвела – отримаєте не лише колосальну насолоду, але й неабиякий привід для роздумів.

А ось для того, щоб відчути мелодійність рідної мови, пропонуємо хоча б раз на кілька днів звертатися до поезії – кращих поем, віршованих творів, лірики. Записані талановитими акторами, навіть добре знайомі вірші та поеми заграють для вас новими барвами. В нашій бібліотеці ви знайдете кращі твори Миколи Хвильового, Ліни Костенко, Станіслава Тельнюка, Бориса Грінченка – тож саме час подарувати собі декілька хвилин надзвичайного задоволення від гармонійного поєднання форми і змісту, традиції та новаторства.

Оволодіти мовою, вдосконалити свої знання сьогодні простіше, ніж будь-коли – просто слухайте ваші улюблені аудіокнижки українською, для настрою і саморозвитку – для цього у вас, практично, необмежені можливості.


Коментарі і відгуки (0) до статті Блога "Українські письменники – про російську агресію"