Біографія - "Кузьма Скрябін"

1 327
0
30.07.22
Кузьма Скрябін - 1-ша Бібліотека Аудіокниг Українською Мовою Безкоштовно

0
0
00

В нашій українській бібліотеці можна безкоштовно читати біографію "Кузьма Скрябін" українською мовою. Бібліотека дає можливість слухати аудіокниги онлайн українською повні видання на будь-якому гаджеті (мобільному телефоні або десктопі) на нашому сайті аудіокниг UkrainianAudioBooks.com.
Біографія українською мовою - «Кузьма Скрябін» ви можете читати онлайн безкоштовно на UkrainianAudioBooks.com.
Поділитися біографією "Кузьма Скрябін" в соціальних мережах: 

Кузьма Скрябін (Андрій Вікторович Кузьменко) – один з найвідоміших виконавців, фронтмен гурту «Скрябін», що користувався неабиякою популярністю та збирав багатотисячні аншлаги на своїх концертах. А ще – телеведучий, продюсер, актор, письменник. Його життя – коротке и яскраве – приклад того, як важливо вірити в свою мету та залишатися вірним своїй мрії.

Дитячі роки

Біографія Кузьма Скрябін українською мовою безкоштовно на сайті ukrainianaudiobooks.com

Андрій Кузьменко народився 17 серпня 1968 року у невеличкому містечку Самбір у Львівській області, у звичайній українській сім’ї. Мати Андрія викладала музику, а за студентських років навіть захоплювалась збиранням фольклору, записуючи пісні на касетний магнітофон. Батько майбутньої зірки працював на посаді інженера на хімічному виробництві.

Вже ставши визнаним, успішним музикантом та шоуменом, Кузьма Скрябін згадував, що за дитячих років майже не цікавився музикою, але все ж закінчив музичну школу по класу фортепіано, оскільки на цьому наполягали батьки. Вони, намагаючись дати Андрію різносторонню гуманітарну освіту, віддали його до школи з поглибленим вивченням англійської. Переломний момент настав тоді, коли Андрій вперше почув пісню «Lady Madonna» легендарної ліверпульської четвірки. Саме вона справила незабутнє враження на хлопця, перетворивши його на справжнього меломана.

У старших класах Андрій захоплюється різними напрямками сучасної рок-музики, та, звичайно, мріє про створення свого, власного «бенду», налаштувавши радіоприймач на хвилю однієї з радіостанцій сусідньої Польщі. А пісні британського гурту «The Exploited» надихають на створення власного гурту. Першим колективом майбутньої зірки став шкільний гурт «Цепна реакція», що мав неабиякий успіх на шкільних танцювальних вечорах.

Початок творчого шляху

Найкращі Біографія Кузьма Скрябін українською мовою безкоштовно на сайті ukrainianaudiobooks.com

Аби зрозуміти вибір наступних життєвих кроків Андрія Кузьменка, важливо усвідомлювати, що за радянських часів молоді люди могли розраховувати на успішну кар’єру рок-музиканта, славу та визнання лише у досить віддаленій перспективі. Але для того, щоб твердо стояти на ногах, потрібна була «нормальна» освіта та професія. Тож восени 1987 року Андрій стає студентом стоматологічного відділення Львівського університету. Саме цього року були написано декілька ранніх пісень «Lucky Now», «Да то уже есть», «Brother».

А уже наступного року Кузьменко разом зі своїм другом, Ігорем Яцишиним, вступає до андеграундного гурту «Sпати» та створює гурт «Цепна реакція», що виконувала виключно хардкор-панк. Саме в цей період в житті Андрія з’являються люди, що разом з ним створили майбутній гурт «Скрябін»: Андрій «Кьюра» Штурма, Олександр Скрябін, Славко Пономарьов та інші.

Запис першої пісні групи відбувся влітку 1989 року. А вже восени одного з учасників гурту призвали до армійської служби, тож гурт фактично припинив виступи.

Найкращі Біографії Кузьма Скрябін українською мовою Я, Побєда і Берлін безкоштовно на сайті ukrainianaudiobooks.com

Скориставшись паузою, Кузьма вирушає на фестиваль «Вивих». Після закінчення навчання у 1993 році Кузьма багато часу присвячує подорожам, відвідуючи Німеччину разом з Шурою або Роєм (учасниками гурту «Скрябін»). Події однієї з таких подорожей знайшли відображення у автобіографічній повісті «Я, Побєда і Берлін», що була опублікована у 2006 році та неодноразово перевидавалась.

У 1994 році у особистому житті Кузьми Скрябіна відбувається надзвичайно важлива подія: одруження з Світланою Бабійчук. Дівчина навчалась разом з ним в одній школі та була чи не єдиною людною з його близького оточення, хто повірив у його мету та підтримав наміри пов’язати життя з музикою. Але обставини складаються таким чином, що, залишивши дружину вдома, Кузьма приїздить до Києва, аби «розкручувати» свій проект та налагоджувати корисні зв’язки серед творчої еліти.

Ці часи Кузьменко згадував, як надзвичайно тяжкі, адже приїздити додому він мав змогу не частіше, ніж двічі на місяць, а розлука з дружиною здавалась нестерпною. На щастя, йому вдається подолати депресію, а отримавши власну квартиру, нарешті поєднатися с родиною. Саме в той час виходить альбом «Птахи», що приніс Кузьмі надзвичайну популярність.

Телевізійна та творча кар’єра

Найкращі Біографії Кузьма Скрябін українською мовою Телевізійна та творча кар'єра безкоштовно на сайті ukrainianaudiobooks.com

Початок двохтисячних для Андрія Кузьменка складався досить неоднозначно. У гурті наростають непримиримі розбіжності, отже разом із Шурою, від покидає гурт. А от телевізійна кар’єра Кузьми складається надзвичайно вдало. Він, разом з Наталією Могилевською, стає співведучим програми «Шанс», веде телевізійні та радіопрограми, виступає у ролі учасника, ведучого, експерта, продюсера.

І, звичайно, гурт «Скрябін», що уже в оновленому складі, продовжував радувати багатомільйонну спільноту фанатів новими хітами, просто не міг залишитися його єдиним власним проектом. Йому були цікаві абсолютно різні напрямки та жанри, які неможливо було реалізувати силами одного творчого колективу. Саме цьому у 2008 з’являється гурт «Поющие трусы», а згодом – власна інтернет-радіостанція.

Найкращі Біографії Кузьма Скрябін українською Я, Паштет і Армія мовою безкоштовно на сайті ukrainianaudiobooks.com

За літературної спадщини автора, окрім його, досить вдалого, літературного дебюту, увійшли ще дві книжки: «Я, Паштет і Армія» та «Я, Шонік і Шпіцберген». Окрім паперових та електронних версій, Кузьма залишив також аудіокниги, записані на основі цих творів у авторському виконанні – надзвичайно виразному та колоритному.

Гострі політичні події 2013 – 2014 рр. не дозволили Кузьмі лишатися осторонь. Підтримуючи протестуючих на Майдані, прагнучи привести рідну країну до прогресивних змін, Кузьма став членом політичної партії «Команда озимого покоління», написав декілька пісень на гострі політичні теми. Кузьма завжди відрізнявся наявністю власної позиції, неодноразово висловлював «непопулярні» думки щодо останніх подій на Україні.

Життя Кузьми Скрябіна обірвала страшна аварія, що сталася 2 лютого 2015 року, поблизу села Лозуватка, коли його автомобіль на величезній швидкості, врізався у вантажівку. Посмертно Андрію Кузьменку присвоєно звання Герой України.

Коментарі і відгуки (0) до біографії "Кузьма Скрябін"