Біографія - "Богдан Ступка"

328
0
19.02.23
Богдан Ступка - 1-ша Бібліотека Аудіокниг Українською Мовою Безкоштовно

0
0
00

В нашій українській бібліотеці можна безкоштовно читати біографію "Богдан Ступка" українською мовою. Бібліотека дає можливість слухати аудіокниги онлайн українською повні видання на будь-якому гаджеті (мобільному телефоні або десктопі) на нашому сайті аудіокниг UkrainianAudioBooks.com.
Біографія українською мовою - «Богдан Ступка» ви можете читати онлайн безкоштовно на UkrainianAudioBooks.com.
Поділитися біографією "Богдан Ступка" в соціальних мережах: 

Богдан Ступка - це відомий український актор, заслужений діяч мистецтв України, який протягом своєї кар'єри зіграв багато незабутніх ролей на сцені та у кіно. Він народився 27 серпня 1941 року в місті Кути, що на західній Україні, у сім'ї залізничника. Його батько загинув на фронті під час Другої світової війни, коли Богдану було всього кілька місяців. Мати виховувала його разом зі старшою сестрою, забезпечуючи сім'ю працею вчителя.

У дитинстві Богдан Ступка виявив захоплення театром, а його першою роллю стала Ганна з вистави "За двома зайцями", яку він зіграв у шкільному театрі. Після закінчення середньої школи він поступив до Львівського драматичного театру імені Лесі Українки. У 1963 році Богдан Ступка дебютував на театральній сцені, зігравши роль Іллі Муромця в п'єсі "Ніч перед Різдвом" Миколи Гоголя. Ця роль стала для нього проривом, і він отримав запрошення працювати в Київському театрі на Подолі.

У 1971 році Богдан Ступка перейшов на роботу в Київський драматичний театр імені Івана Франка, де протягом багатьох років зіграв багато видатних ролей. Він став зіркою театру, виконуючи складні та емоційно напружені ролі. Його талант театрального актора був визнаний і нагороджений державними преміями України.

У 1980-х роках Богдан Ступка почав зніматися в кіно. Він зіграв ролі в таких фільмах, як "Відчайдушні", "Ідеальний чоловік для моєї дружини", "Москаль-чарівник", "Стежки перелісся" та інших. У 1990-х роках він знявся у культовому фільмі "Земля санітарів" та став відомим не лише в Україні, а й за її межами.

У 2000-х роках Богдан Ступка знову повернувся до театру, де зіграв незабутню роль Гліба у виставі "Наталка Полтавка", яка стала однією з найуспішніших вистав на українській сцені. Також він грав у виставах "Лісова пісня", "Мій Кобзар", "Теремок" та інших.

У кіно Богдан Ступка знявся в багатьох фільмах, зокрема, "Таємниця моєї успішності", "Москаль-чарівник", "Богдан-Зиновій Хмельницький", "Кіборги" та інші.

У 2012 році він був удостоєний звання Народного артиста України, а в 2013 році отримав премію імені Тараса Шевченка за вагомий внесок у розвиток української культури.

На жаль, у 2012 році Богдан Ступка помер після тривалої хвороби, залишивши за собою незабутні ролі в театрі, кіно та телебаченні, а також безліч прихильників та шанувальників його таланту. Його ім'я і творчість залишаться назавжди в серцях українців та людей у всьому світі.

Коментарі і відгуки (0) до біографії "Богдан Ступка"