Аудіокнига "De Libertate - Григорій Сковорода"

297
0
16.06.22
В нашій українській бібліотеці можна безкоштовно слухати онлайн аудіокнигу "De Libertate" українською мовою, автора Григорій Сковорода. Бібліотека дає можливість слухати книги онлайн українською повні видання на будь-якому гаджеті (мобільному телефоні або десктопі) на нашому сайті аудіокниг UkrainianAudioBooks.com.
Аудіокнига українською «De Libertate - Григорій Сковорода» написана автором - Григорій Сковорода ви можете слухати аудіокниги українською онлайн безкоштовно на UkrainianAudioBooks.com. Читає книгу (озвучує) Василь Обручов. Жанр аудіокниги «De Libertate - Григорій Сковорода» - "📚 Українська література / 📚 Віршовані твори" є найбільш популярним жанром для сучасного слухача, а книга "De Libertate" займає почесне місце серед усієї колекції творів в жанрі "📚 Повісті й оповідання".
Поділитися аудіокнигою "De Libertate - Григорій Сковорода" в соціальних мережах: 
Що є свобода? Добро в ній якеє?
Кажуть, неначе воно золотеє?
Ні ж бо, не злотне: зрівнявши все злото,
Проти свободи воно лиш болото.
О, якби в дурні мені не пошитись,
Щоб без свободи не міг я лишитись.
Слава навіки буде з тобою,
Вольності отче, Богдане-герою!

De Libertate — Про свободу (лат.).

Поезія починається спокійним філософським міркуванням про те, що таке воля, яка її цінність. Дуже показовим є прославлення в цьому вірші Богдана Хмельницького як «батька вольності», як вірного сина українського народу. Таким чином, найбільшою радістю, яка повинна належати людині, є її свобода. Подібний лозунг за часів поступового наступу кріпацтва був дуже своєчасним і завбачливим. У протиставленні золота і свободи, на думку Г. Сковороди, безперечно перемагає свобода. І уособленням вільної людини, яка змогла подарувати надію на волю українцям, є Б. Хмельницький, тому його і славить митець у цій поезії.

Увага!

Аудіоплеєр зберігає позицію відтворення в куках вашого браузеру. Ви зможете у будь-який момент продовжити відтворення аудіокниги «De Libertate - Григорій Сковорода», після закриття браузеру.

Коментарі і відгуки (0) до аудіокниги "De Libertate - Григорій Сковорода"