Бібліотека сучасних аудіокниг » 📚 Програма ЗНО » Усна народна творчість — Дума про Марусю Богуславку - Усна народна творчість

Аудіокнига "Усна народна творчість — Дума про Марусю Богуславку - Усна народна творчість"

221
0
15.06.22
В нашій українській бібліотеці можна безкоштовно слухати онлайн аудіокнигу "Усна народна творчість — Дума про Марусю Богуславку" українською мовою, автора Усна народна творчість. Бібліотека дає можливість слухати книги онлайн українською повні видання на будь-якому гаджеті (мобільному телефоні або десктопі) на нашому сайті аудіокниг UkrainianAudioBooks.com.
Аудіокнига українською «Усна народна творчість — Дума про Марусю Богуславку - Усна народна творчість» написана автором - Усна народна творчість ви можете слухати аудіокниги українською онлайн безкоштовно на UkrainianAudioBooks.com. Читає книгу (озвучує) Євгеній Бульда. Жанр аудіокниги «Усна народна творчість — Дума про Марусю Богуславку - Усна народна творчість» - "📚 Програма ЗНО / 📚 Дума" є найбільш популярним жанром для сучасного слухача, а книга "Усна народна творчість — Дума про Марусю Богуславку" займає почесне місце серед усієї колекції творів в жанрі "📚 Повісті й оповідання".
Поділитися аудіокнигою "Усна народна творчість — Дума про Марусю Богуславку - Усна народна творчість" в соціальних мережах: 
У ній йдеться про те, як у турецькій неволі уже тридцять літ перебуває сімсот козаків. Одного разу до ув’язнених прийшла «дівка-бранка, Маруся, попівна Богуславка» і запитала, чи не знають вони, який сьогодні день «в землі християнській».

Невільники, які тридцять літ «Божого світу, сонця праведного» не бачили, звісно, знати не могли. Тоді Маруся повідомила, що «завтра святий празник, роковий день великдень». Вона просила козаків не лаяти, не проклинати її за те, що нагадала про празник.

Маруся сказала, що «як буде пан турецький до мечеті від’їжджати», то віддасть їй ключі, от тоді вона й визволить невільників. У святу неділю Маруся Богуславка визволяла невільників, але з ними не тікала, а просила передати її батькам, щоб вони не збирали великих скарбів на викуп доньки, бо вона «вже потурчилась, побусурменилась Для розкоші турецької, Для лакомства нещасного!»

Увага!

Аудіоплеєр зберігає позицію відтворення в куках вашого браузеру. Ви зможете у будь-який момент продовжити відтворення аудіокниги «Усна народна творчість — Дума про Марусю Богуславку - Усна народна творчість», після закриття браузеру.

Коментарі і відгуки (0) до аудіокниги "Усна народна творчість — Дума про Марусю Богуславку - Усна народна творчість"