Аудіокнига "Богун - Олександр Соколовський"

661
0
11.09.22
В нашій українській бібліотеці можна безкоштовно слухати онлайн аудіокнигу "Богун" українською мовою, автора Олександр Соколовський. Бібліотека дає можливість слухати книги онлайн українською повні видання на будь-якому гаджеті (мобільному телефоні або десктопі) на нашому сайті аудіокниг UkrainianAudioBooks.com.
Аудіокнига українською «Богун - Олександр Соколовський» написана автором - Олександр Соколовський ви можете слухати аудіокниги українською онлайн безкоштовно на UkrainianAudioBooks.com. Читає книгу (озвучує) Галина Шумська. Жанр аудіокниги «Богун - Олександр Соколовський» - "📚 Українська література / 📚 Історична проза / 📚 Роман" є найбільш популярним жанром для сучасного слухача, а книга "Богун" займає почесне місце серед усієї колекції творів в жанрі "📚 Повісті й оповідання".
Поділитися аудіокнигою "Богун - Олександр Соколовський" в соціальних мережах: 
Історичний роман О. Соколовського «Богун» вперше був надрукований 1931 року в підсовєтській Україні, у видавництві «ЛІМ». Відомо, що на вимогу видавництва автор мусив переробляти свій твір кілька разів. Це є безсумнівним доказом того, що ідейна концепція роману ніяк не вкладалася в рамки прописаного окупантом світогляду. Та навіть такі поступки не врятували автора — 1937 року Соколовському висунули звинувачення в тому, що нібито 1932 року він увійшов до складу антирадянської есерівської організації, а 1936 року був перевербований в антирадянську українську націоналістичну організацію і очолив терористичну групу, яка ставила за мету насильницьке повалення Радянської влади в Україні.

Соколовського засудили до страти виїзною сесією Військової колегії Верховного Суду СРСР 22 серпня 1938 року і того ж дня він був розстріляний…

«Богун» - історичний роман з часів Хмельниччини. Головну увагу письменник звертає на прославленого полковника Івана Богуна, його дії, військові операції та особисте життя.

Увага!

Аудіоплеєр зберігає позицію відтворення в куках вашого браузеру. Ви зможете у будь-який момент продовжити відтворення аудіокниги «Богун - Олександр Соколовський», після закриття браузеру.

Коментарі і відгуки (0) до аудіокниги "Богун - Олександр Соколовський"