Бібліотека сучасних аудіокниг » 📚 Українська література » Над колискою Запоріжжя - Сава Божко

Аудіокнига "Над колискою Запоріжжя - Сава Божко"

187
0
16.06.22
В нашій українській бібліотеці можна безкоштовно слухати онлайн аудіокнигу "Над колискою Запоріжжя" українською мовою, автора Сава Божко. Бібліотека дає можливість слухати книги онлайн українською повні видання на будь-якому гаджеті (мобільному телефоні або десктопі) на нашому сайті аудіокниг UkrainianAudioBooks.com.
Аудіокнига українською «Над колискою Запоріжжя - Сава Божко» написана автором - Сава Божко ви можете слухати аудіокниги українською онлайн безкоштовно на UkrainianAudioBooks.com. Читає книгу (озвучує) Галина Довгозвяга. Жанр аудіокниги «Над колискою Запоріжжя - Сава Божко» - "📚 Українська література / 📚 Повісті й оповідання / 📚 Історична проза" є найбільш популярним жанром для сучасного слухача, а книга "Над колискою Запоріжжя" займає почесне місце серед усієї колекції творів в жанрі "📚 Повісті й оповідання".
Поділитися аудіокнигою "Над колискою Запоріжжя - Сава Божко" в соціальних мережах: 
У 20-ті роки ХХ ст., коли старе трактування історичних подій було заперечене, а про нове ще ніхто не писав, необхідно було мати сміливість та неабияке вміння, щоб узятись за розробку цієї теми. Історична повість “Над колискою Запоріжжя” (1925), у якій автор подав “власний оригінальний погляд на початки історії українського козацтва” викликала інтерес і в критиці 20-х рр., і після її перевидання в збірку історичних оповідань “Заклятий козак” у 1994 році.

Версія Сави Божка про заснування Запорізької Січі та ролі в цій події Дмитра Вишневецького, запропонована в повісті, не може претендувати на повну історичну достовірність, тому доречніше було б вважати твір “Над колискою Запоріжжя” умовно-історичним, так, як присутні перекручення деяких історичних фактів.

Повість захоплює своїм сюжетом, пригодницьким характером, оригінальністю у використанні фольклорних джерел. У центрі твору образ князя Вишневецького - черкаського й канівського старости, який з метою захисту українських земель від нападів татар і для вільної торгівлі створює фортецю на острові Хортиця. Для цього він використовує підневільну працю місцевого населення, що викликає опір селян. Бунтарем у повісті виступає Марко Голий, захисник селян у рідному селі Дикий Кут. Керуючись настановами часу та продовжуючи літературні традиції, автор прагне показати епізоди “багатовікової боротьби народних мас проти сваволі експлуататорів”.

Увага!

Аудіоплеєр зберігає позицію відтворення в куках вашого браузеру. Ви зможете у будь-який момент продовжити відтворення аудіокниги «Над колискою Запоріжжя - Сава Божко», після закриття браузеру.

Коментарі і відгуки (0) до аудіокниги "Над колискою Запоріжжя - Сава Божко"