Аудіокнига "Музикант - Тарас Шевченко"

215
0
16.06.22
В нашій українській бібліотеці можна безкоштовно слухати онлайн аудіокнигу "Музикант" українською мовою, автора Тарас Шевченко. Бібліотека дає можливість слухати книги онлайн українською повні видання на будь-якому гаджеті (мобільному телефоні або десктопі) на нашому сайті аудіокниг UkrainianAudioBooks.com.
Аудіокнига українською «Музикант - Тарас Шевченко» написана автором - Тарас Шевченко ви можете слухати аудіокниги українською онлайн безкоштовно на UkrainianAudioBooks.com. Читає книгу (озвучує) Петро Бойко. Жанр аудіокниги «Музикант - Тарас Шевченко» - "📚 Українська література / 📚 Повісті й оповідання" є найбільш популярним жанром для сучасного слухача, а книга "Музикант" займає почесне місце серед усієї колекції творів в жанрі "📚 Повісті й оповідання".
Поділитися аудіокнигою "Музикант - Тарас Шевченко" в соціальних мережах: 
Здається, як мало потрібно людині для того, щоб бути щасливою - всього лиш воля!
Навіть гідність людини в повній мірі можлива лише, коли людина вільна. Без волі людина не бачить сенсу життя.

Головна ідея повісті: показати, що страждання талановитих кріпаків - не поодиноке явище, а закономірність кріпосницької дійсності. Зається, що Шевченко не випадково назвав свого героя Тарасом. Сирота-кріпак виявився музикантом-віртуозом, скрипалем і віолончелістом. З великою майстерністю він виконує складні класичні твори Мендельсона, Шопена, Вебера, Белліні. У повісті йдеться, що його виконання високо оцінив великий Глінка. І в той же час герой повісті Тарас змушений, як і раніше, виконувати за столом обов'язки лакея.

Шевченко надзвичайно сміливо розкриває всі виразки кріпацтва, весь суспільний лад, який допускав подібні потворні явища. Герой повісті говорить в одному листі: «О, якби я мав велике мистецтво писати! Я написав би величезну книгу про мерзоти, що відбуваються в селі Качанівці. Не пам'ятаю, в який саме книзі я вичитав такий вислів, — що якщо ми бачимо негідника і не показуємо на нього пальцями, то і ми майже такі ж негідники».

Увага!

Аудіоплеєр зберігає позицію відтворення в куках вашого браузеру. Ви зможете у будь-який момент продовжити відтворення аудіокниги «Музикант - Тарас Шевченко», після закриття браузеру.

Коментарі і відгуки (0) до аудіокниги "Музикант - Тарас Шевченко"