Бібліотека сучасних аудіокниг » 📚 Українська література » Запропаща грамота - Микола Гоголь

Аудіокнига "Запропаща грамота - Микола Гоголь"

288
0
16.06.22
В нашій українській бібліотеці можна безкоштовно слухати онлайн аудіокнигу "Запропаща грамота" українською мовою, автора Микола Гоголь. Бібліотека дає можливість слухати книги онлайн українською повні видання на будь-якому гаджеті (мобільному телефоні або десктопі) на нашому сайті аудіокниг UkrainianAudioBooks.com.
Аудіокнига українською «Запропаща грамота - Микола Гоголь» написана автором - Микола Гоголь ви можете слухати аудіокниги українською онлайн безкоштовно на UkrainianAudioBooks.com. Читає книгу (озвучує) Валерій Клименко. Жанр аудіокниги «Запропаща грамота - Микола Гоголь» - "📚 Українська література / 📚 Повісті й оповідання / 📚 Містика" є найбільш популярним жанром для сучасного слухача, а книга "Запропаща грамота" займає почесне місце серед усієї колекції творів в жанрі "📚 Повісті й оповідання".
Поділитися аудіокнигою "Запропаща грамота - Микола Гоголь" в соціальних мережах: 
Один з найвідоміших творів Миколи Гоголя у перекладі Лесі Українки.

Оповідання починається з нарікань оповідача, Фоми Григоровича, на тих слухачок, що випитують у нього «яку-небудь страховинну казочку», а потім всю ніч тремтять під ковдрою. Потім він розповідає історію, що трапилася з його дідом, якого гетьман послав з грамотою до цариці.
Дід, попрощавшись з дружиною і дітьми, вже вранці був в Конотопі, де проходив ярмарок. З зашитою в шапку грамотою дід пішов пошукати собі кресала й тютюну і познайомився з гультіпакою-запорожцем. До них пристав ще один гультіпака і вони вирушили далі разом. Запорожець, пригощаючи весь вечір приятелів дивовижними історіями, нарешті відкрився, що продав душу дияволу і цією ночі настає термін відплати. Дід обіцяв не спати вночі, щоб пособити запорожцю. Мандрівники змушені були зупинитися у найближчому шинку. Звідси починаються містичні пригоди з відьмами, чудовиськами і чортами.

Увага!

Аудіоплеєр зберігає позицію відтворення в куках вашого браузеру. Ви зможете у будь-який момент продовжити відтворення аудіокниги «Запропаща грамота - Микола Гоголь», після закриття браузеру.

Коментарі і відгуки (0) до аудіокниги "Запропаща грамота - Микола Гоголь"