Аудіокнига "Бояриня - Леся Українка"

331
0
15.06.22
В нашій українській бібліотеці можна безкоштовно слухати онлайн аудіокнигу "Бояриня" українською мовою, автора Леся Українка. Бібліотека дає можливість слухати книги онлайн українською повні видання на будь-якому гаджеті (мобільному телефоні або десктопі) на нашому сайті аудіокниг UkrainianAudioBooks.com.
Аудіокнига українською «Бояриня - Леся Українка» написана автором - Леся Українка ви можете слухати аудіокниги українською онлайн безкоштовно на UkrainianAudioBooks.com. Читає книгу (озвучує) Ада Роговцева. Жанр аудіокниги «Бояриня - Леся Українка» - "📚 Українська література / 📚 Драмa" є найбільш популярним жанром для сучасного слухача, а книга "Бояриня" займає почесне місце серед усієї колекції творів в жанрі "📚 Повісті й оповідання".
Поділитися аудіокнигою "Бояриня - Леся Українка" в соціальних мережах: 
Драматична поема "Бояриня", написана ще у 1914 році, побачила свого читача лише у 1989. Чому ж так довго твір Лесі Українки був під забороною? У поемі мова йде про наслідки Переяславської ради для України та українців. Але головна сюжетна лінія аж ніяк не політична, а любовна.

У центрі твору образ молодої української дівчини Оксани, яка закохується в Степана, який покинув Україну, щоб служити цареві. Одружившись, Оксана розуміє, що життя дружини московського боярина далеке від того, що вона уявляла. День за днем жінка втрачає душевні і тілесні сили, нидіє серцем. Повернутися в Україну теж уже не може, бо вважає себе зрадницею. Поема закінчується трагічно: Оксана помирає. Останнє, про що вона думала, це небо, через яке посилала останній "привіт" Батьківщині.

Увага!

Аудіоплеєр зберігає позицію відтворення в куках вашого браузеру. Ви зможете у будь-який момент продовжити відтворення аудіокниги «Бояриня - Леся Українка», після закриття браузеру.

Коментарі і відгуки (0) до аудіокниги "Бояриня - Леся Українка"